Välkommen till Hemmarö Vånö samfällighetsförening

Hemmarö Vånö samfällighetsförening är en samfällighetsförening i Farsta, Stockholms län.

Bostadsrättsföreningens primära bild
SBAB illustration

Det här är vår förening.

Området bestående av 83 radhus finner ni i Farsta Strand precis intill sjön Magelungen.

Ett stenkast från området ligger friluftsområdet Ågesta med sitt rika djurliv och en massa olika aktivitetsmöjligheter så som bad och golf på sommaren, längdskidåkning och långfärdsskridskor på vintern samt löpning och ridning året om, för att nämna några.

Ett stenkast åt andra hållet finner ni Farsta Centrum som rustades upp för några år sedan och var ett tag utsett till Stockholms bästa köpcentrum och Sveriges mest prisbelönta köpcentrum.

Omslagsbild

Föreningens dokument.

Här finner ni publika dokument om föreningen som är relevanta för mäklare, spekulanter och övriga. Klicka för att ladda ner.

Omslagsbild

Frågor & svar

Generellt

Expandera

Vad är en samfällighetsförening?

En samfällighetsförening bildas för att förvalta mark- och anläggningssamfälligheter. Exempel på förvaltningsobjekt är enskilda vägar, parkeringsplatser, grönytor, lekplatser, bryggor, badplatser, bredband, trapphus och hissar. Ägarna av de fastigheter som har andel i en samfällighet är automatiskt medlemmar i samfällighetsföreningen. En samfällighetsförening är en juridisk person som har ett organisationsnummer. Den kan förvärva rättigheter och ikläda sig skyldigheter samt träffa avtal och ingå andra rättshandlingar, se lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Vad din samfällighetsförening förvaltar framgår av föreningens stadgar. Du kan läsa mer om samfällighetsföreningar på Lantmäteriets hemsida https://www.lantmateriet.se/sv/Fastigheter/samfalligheter/om-samfallighetsforeningar/?qry=samfällighetsförening.

Ekonomi

Expandera

Felanmälan

Expandera

Hur gör jag en felanmälan på något som föreningen ansvarar för?

Ni kan göra en felanmälan via e-post på felanmalan@hvsf.se eller genom att lägga en lapp i brevlådan på Rådagatan 18. Oavsett vilket ni väljer så är det viktigt att ni beskriver felet i detalj och att ni lämnar kontaktuppgifter till er om vi behöver komma i kontakt med er.

Ni kan också göra en felanmälan via ett formulär som ni når via denna länk (OBS! Kopiera länken och klistra in den i ett nytt webbfönster!):

http://felanmalan.hvsf.se/