Välkommen till Brf Sadelbyn 2

Brf Sadelbyn 2 är en äkta bostadsrättsförening i Åre, Jämtlands län.

Brf Sadelbyn 2
SBAB illustration

Fakta om föreningen.

Föreningen Brf Sadelbyn 2 äger 48 bostadsrättslägenheter adresserna Lillfjällsvägen 11B, Lillfjällsvägen 11D, Lillfjällsvägen 13B, Lillfjällsvägen 13F och 9 ytterligare adresser.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning

Brf Sadelbyn 2

Fastigheten

Byggår2017
Antal bostadsrätter48 st
Boarea bostadsrätt-
Antal hyresrätter0 st
Brf Sadelbyn 2

Förening

Org. nummer769632-6110
Äkta föreningJa
MarkägandeFriköpt
Aktiverat BoappaJa
Brf Sadelbyn 2

Adresser

Lillfjällsvägen 11B
Lillfjällsvägen 11D
Lillfjällsvägen 13B
Lillfjällsvägen 13F

Det här är vår förening.

Brf Sadelbyn i Åre består av modernt boende mitt i backen. Alltså lägenheter med möjlighet att åka så mycket skidor du bara orkar. Alla lägenheter har stensatt kamin i allrum och terrass eller balkong i soligt söderläge.

Ski in läge med direkt access till Sadelexpressens nya nedfart som snabbt tar dig vidare ut i hela Åres Skidsystem.

Lägenheterna färdigställdes under hösten 2018.

Parkering med motorvärmare finns precis utanför husen. Varje lägenhet har också ett eget skidförråd.

Det här är vår förening.

Föreningens dokument.

Här finner ni publika dokument om föreningen som är relevanta för mäklare, spekulanter och övriga. Klicka för att ladda ner.

Föreningens dokument.

Frågor & Svar

Brandlarm och kaminen

Expandera

Finns det brandlarm?

Byggnaderna i Sadelbyn 2 är byggda med brandskydd inom verksamhetsklass 4, ”hotell”.

Detta för att möjliggöra uthyrning samt ett komplett brandskydd för boende. Vid brandlarm larmas räddningstjänsten direkt, en övervakningscentral för detta finns i undercentralen.

Hur fungerar kaminen?

De kaminer som finns i respektive lägenhet måste tändas upp och eldas helt enligt de instruktioner som finns i lägenheten och under "Dokument", för att förhindra att det ryker in vilket riskerar att brandlarmet startar.

Upptändning av kaminer innebär bland annat att en upptändningsfunktion i ventilationsaggregatet aktiveras med ett knapptryckning.

Praktisk information

Expandera

Hur fungerar snöröjning och skottningen?

Fastighetsskötsel sköts av Skistar AB i form av teknisk förvaltning, löpande underhåll och markskötsel/snöröjning inom fastigheten.

Snöröjning på vägen fram till fastighetsgränsen sköts av Åre Sadeln Samfällighet samt infartsväg till parkeringsplatserna. Snöröjning av lägenhetsparkering röjs av samfälligheten om möjlighet finns, men normalt sköter lägenhetsägare detta själva. Trappor och loftgångar snöröjs av medlemmar själva.

Var finns återvinning?

Det finns en en återvinningscentral precis vis infarten till Sadeln när man har passerat Åre XC arena, där längdspåren startar.

Det finns ytterligare en återvinningscentral på bekvämt gångavstånd vid Sadelvägen som ligger mellan lägenheterna och Hermelinbacken

Var finns parkeringen?

Parkeringarna ligger framför lägenheterna och varje lägenhet har en egen parkering. Motorvärmareuttaget vid parkeringsplatsen har lägenhetsnummer markerat.

Finns det TV abonnemang?

Bostadsrättsföreningen är medlem i Åre Sadeln Samfällighet som i sin tur samarbetar med Åre Björnens Samfällighet och delar på ett gemensamt abonnemang.

Det finns nu ett 20-tal kanaler att välja på. Avgift för abonnemanget ingår i Samfällighetens årsavgift.