Välkommen till Brf Polstjärnan i Täby
Brf Polstjärnan i Täby är en förening i Täby.

Det här är vår förening.
Brf Polstjärnan öster om Täby centrum består totalt av 125 lägenheter som stod inflyningsklara 2017.
Huset har åtta våningar, gårdsmiljön innanför blir både tyst och privat – en skyddad oas för både stora och små.
Alla bostäder i Polstjärnan har balkong, uteplats eller terrass. Innergården är mycket barnvänlig med bilfri parkmiljö utanför dörren. Här får du en bekväm vardag med service och kommunikationer åt ena hållet och inbjudande natur åt andra.
Läget är svårslaget, i hjärtat av Täby bor du mycket centralt, lugnt och fint med närhet till bland annat lekparker, köpcentrum, tågstation och busshållplats. En gångväg med gångtunnel leder till Täby centrum som ligger alldeles intill, Roslagsbanan på ett par minuters långsam promenad och sen når du Stockholm city några tågstationer från bostaden. Söker du efter ett boende med ett centralt läge har du hamnat rätt!
Under huset finns en stor boendeparkering med 98 garageplatser, samtliga med ladd-box, 7 mc-platser och cykelrum.
I Polstjärnan bor du strategiskt vad gäller kommunikationer, inte långt ifrån E18.
Adress: Grindtorps skolgränd 28, 30, 32, 34 och 36 i Täby.

Föreningens dokument
Här finner ni publika dokument om föreningen som är relevanta för mäklare, spekulanter och övriga. Klicka för att ladda ner.
- Bostadsfakta Brf Polstjärnan i Täby.pdf
- Broschyr Brf Polstjärnan i Täby.pdf
- Ekonomiskplan BRF Polstjärnan i Täby.pdf
- Laddbox - komigångmanual.pdf
- Miljöanpassat boende.pdf
- Mäklar info Brf Polstjärnan i Täby.pdf
- Stadgar Brf Polstjärnan i Täby.pdf
- Trivselregler Brf Polstjärnan i Täby.pdf
- Årsredovisning Brf Polstjärnan Täby2017.pdf
- Årsredovisning Brf Polstjärnan Täby2018.pdf
- Årsredovisning Brf Polstjärnan Täby2022.pdf
- Årsredovisning Brf Polstjärnan Täby2023.pdf
- Årsredovisning Brf Polstjärnan Täby2019.pdf
- Årsredovisning Brf Polstjärnan Täby2020.pdf
- Årsredovisning Brf Polstjärnan Täby2021.pdf
- Årsredovisning Brf Polstjärnan Täby2024.pdf

Frågor & Svar
Avgifter
Kommer ni att höja avgifterna för 2025?
Nej, vi kommer inte att höja avgiften för 2025.
Uppdaterad 2024-11-14
Garageplatser
Finns det lediga garageplatser?
Ja, i dagsläget har vi några platser lediga men inga mc-platser.
Har ni laddplattser?
Ja, vi har ladd-boxar på samtliga garageplatser.
När kan jag ställa mig i kö för en garageplats?
Ja, den dag du blir godkänd som medlem, samtidigt skickar vi en inbjudan till Boappa.
I Boappa får du tillgång till all information om vår brf, vårt arbete informationsflöde, våra formulär där du bland annat kan ställa dig i kö för garageplats. Din plats i kön blir samma datum som du får tillträde till lägenheten.
Kostnad garageplats
En garageplats kostar 1 250 kr/mån, el för laddning debiteras separat. En mc-plats kostar 350 kr/mån.
Uppdaterad 2025-03-20
Bo i Brf
Vad innebär bostadsrätt?
Många brukar säga att de har köpt en bostadsrättslägenhet. Sanningen är den att man inte köper själva lägenheten, utan bostadsrätten. Det handlar om rätten att bo i lägenheten under obegränsad tid, under förutsättning att man följer bostadsrättsföreningens stadgar och ordningsregler.
Informationsvideo --> https://www.bostadsratterna.se/kurser/att-bo-i-bostadsratt#course-video
Lägenheten ägs av bostadsrättsföreningen. Bostadsrättsinnehavarna äger i sin tur en del av föreningen. Du som har en bostadsrätt äger alltså en andel i bostadsrättsföreningen tillsammans med dina grannar. En bostadsrätt är juridiskt sett att betrakta som lös egendom, medan en villa är att betrakta som fast egendom. Du har rätten att sälja, eller överlåta som det egentligen heter, din bostadsrätt när du vill.
Bostadsrättsföreningens stadgar fastställer gränsen för vad du som bostadsrättshavare ska bekosta och underhålla i lägenheten samt vad bostadsrättsföreningen ska svara för. I princip svarar du normalt sett för allt underhåll i lägenheten utom värmeelement och värmeledningar.
I en hyresfastighet är det däremot fastighetsägaren som ansvarar för allt underhåll i lägenheterna. Varje månad betalar du en avgift till bostadsrättsföreningen. Den som bor i hyresrätt betalar istället hyra för sin bostad.
Innehavarens skyldigheter och rättigheter.
Du har ett särskilt ansvar för lägenheten du bor i men du har också ett ansvar för fastigheten som sådan. Med detta menas utrymmen både ute och inne, som du och dina grannar gemensamt disponerar.
När du använder lägenheten ska du se till att bevara vad som kallas sundhet, ordning och skick inom fastigheten. Du ansvarar också för vad dina familjemedlemmar och gäster har för sig.
Med nyttjanderätten till lägenheten får du både rättigheter och skyldigheter. Skyldigheterna handlar om att vårda och sköta om. Rättigheterna handlar om att själv få göra vissa förändringar i lägenheten. Ansvarsfördelningen mellan dig och föreningen är regler i stadgarna och Bostadsrättslagen.
I stadgarna anges hur föreningens verksamhet ska vara organiserad, vilken beslutsordning som ska gälla och vilka krav som ställs på dig som medlem. Ta del av stadgarna innan du blir medlem. Som medlem åtar du dig att följa stadgarna.
Som bostadsrättshavare har du ett ansvar för vissa delar i lägenheten som kan bli dyra att ersätta vid skada. Se till att din hemförsäkring täcker in skada som du måste svara för enligt bostadsrättslagen och föreningens stadgar.
Engagera dig i föreningen.
En förening är varken mer eller mindre än medlemmarnas engagemang. Alla kanske inte vill delta i styrelsearbetet, men alla krafter är välkomna och tveka inte att kontakta valberedningen eller Styrelsen om du är intresserad. För att hålla dig uppdaterad, gå på föreningens stämmor och andra aktiviteter. När du lär känna din förening och dina grannar skapas gemenskap, engagemang och trivsel.