Välkommen till Brf Oljeslagarens hus 1 i Limhamn

Brf Oljeslagarens hus 1 i Limhamn är en bostadsrättsförening i Limhamn.

Brf Oljeslagarens hus 1 i Limhamn

Det här är vår förening.

Mellan år 1905 och 1915 – här i Limhamn, pressade tunga valsar gyllene droppar av klar olja från både lin och raps. Det var här Malmö Oljeslageri låg.
Bostadsrättsföreningen Oljeslagarens hus 1 i Limhamn är en ny förening och kvarteret stod klart år 2020. Föreningen består av 90 lägenheter och 4 radhus.


Det här är vår förening.

Föreningens dokument

Här finner ni publika dokument om föreningen som är relevanta för mäklare, spekulanter och övriga. Klicka för att ladda ner.

Föreningens dokument

Frågor & Svar

Faciliteter

Expandera

Gemensamma utrymmen?

Ja, vi har en gemensam takterrass och även en övernattningslägenhet som man kan boka till sina gäster för 300:-/natt.

Tvättstugor?

Varje lägenhet har sin egen tvättmaskin och torktumlare, alternativt en kombimaskin.

Förråd?

Varje lägenhet har sitt eget källarförråd.

Finns det några lokaler i fastigheten?

Det finns två lokaler till uthyrning i föreningen. De är på 88 resp 140 kvm. Den mindre lokalen är uthyrd, den större är outhyrd (220830)

Parkering i föreningen?

Vi har ett garage i källaren med 73 parkeringsplatser, varav 12 st är laddplatser för elbil. I dagsläget tillämpas kösystem. Det finns ett stort parkeringshus i Limhamns sjöstad, nära vårt kvarter.
En parkeringsplats i föreningens garage kostar 900kr, eller 1160 kr för laddplats, plus förbrukning.

TV/bredband?

Föreningen har avtal med Tele 2 som tillhandahåller basutbud för TV bestående av SVT1, SVT2, SVT24, TV4, Axess, Kunskapskanalen och SVT Barn, flertalet av dessa finns även som HD-kanaler. Även fiber med 100/100 mb/s hastighet finns i varje lägenhet. TV och bredband läggs på månadsavgiften med 160 kr.
Extra kanaler och högre hastighet på bredband kan köpas till av Tele 2.

Andra väsentliga avtal?

Föreningen har Bredablick som ekonomisk och teknisk förvaltare. Vi har tecknat ett avtal med Nomor för skadedjurskontroll (främst måsar här vid vattnet), och har även avtal för t.ex rengöring av soprummet inkl kärltvätt.

Underhållsplan?

Då huset är nybyggt är det inte speciellt stora eller kostnadskrävande underhåll som kommer ske inom de närmsta åren. Föreningen har en underhållsplan på 30 år och underhåll sker löpande.

Föreningens läge?

Brf Oljeslagarens hus 1 i Limhamn hittar man i det nybyggda området Limhamns sjöstad. Området är under uppbyggnad och det tillkommer flertalet nya hus just nu. Hösten år 2022 har Ica öppnat på Geijersgatan, vilket är ca 200 meter från föreningens hus. Det finns busshållplats i närheten, ca 3 min promenad. Linje 7 tar en in till Malmö central eller i motgående riktning till Ön. Från föreningens kvarter har du gångavstånd till fiskehamnen, småbåtshamnen Lagunen och till Limhamns centrum med ett varierat utbud av affärer, restauranger och service. Ner till havet och kajkanten är det knappa 500 meter och Ribersborgsstranden nås genom en promenad längs Ribersborgsstigen. I närheten av föreningen finns även förskola, skola, gym och parkeringshus.
Huset omsluter en mindre innergård där det för de allra minsta finns det möjlighet till lek i bland annat en sandlåda. På innergården finns flertalet cykelställ, men det går givetvis också att ställa cykeln i cykelställ i garaget. I föreningen finns även en takterrass med möjlighet till umgänge, en middag med vänner eller varför inte hänga med sina grannar.

Överlåtelseavgift/Pantsättning?

Se stadgarna.

Generellt

Expandera

Vilken typ av förening är det?

Vi är en äkta förening.

När är fastigheten byggd?

Fastigheten färdigställdes 2020.