Välkommen till Brf Minören 1

Brf Minören 1 är en bostadsrättsförening i Vaxholm.

Brf Minören 1

Det här är vår förening.

Bostadsrättsföreningen Minören 1 ligger på Fredriksberg i natursköna Vaxholm. Föreningen upplåter 58 lägenheter med bostadsrätt samt 3 lägenheter med hyresrätt. Dessa 61 lägenheter är fördelade på sex fastigheter som alla är fyra våningar höga.

Minören 1 har en systerförening, Minören 2, Minören 1 har jämna husnummer medans Minören 2 har ojämna husnummer.
Vi delar på kostnaderna för de delade områdena, såsom lekplats m.m.


Det här är vår förening.

Föreningens dokument

Här finner ni publika dokument om föreningen som är relevanta för mäklare, spekulanter och övriga. Klicka för att ladda ner.

Föreningens dokument

Frågor & Svar

Allmänt om Föreningen

Expandera

Närområdet

I närområdet (300 – 400 meter) finns en välsorterad dagligvaruhandel med generösa öppettider. I centrala Vaxholm, som ligger cirka 15 minuters gångväg bort, finns bland annat biograf, apotek, systembolag och restauranger.

På området Eriksö på Vaxön finns Eriksö Camping, Vaxholms Kanotsällskap och Eriksö elljusspår.
http://www.eriksocamping.com
http://www.vaxholmkanot.se

På andra sidan Pålsundsbron sträcker Bogesundslandet ut sig som 2015 blev naturreservat. Där finns ett rikt växt- och djurliv och det är ett populärt friluftsområde.

Kommunikationer

Närmaste busshållplats är Pålsundsvägen. Därifrån går buss 670 antingen mot Stockholm eller Vaxholms centrala del, i högtrafik så ofta som var 5:e minut. Waxholmsbolagets båtar lägger vissa morgon- och kvällsturer till vid Fredriksbergsbryggan som finns i närområdet. Vaxholms hamn är en knutpunkt för båtresor till och från skärgården.
Se mer information på
www.sl.se
www.waxholmsbolaget.se

Vaxholm

På kommunens hemsida www.vaxholm.se får man en god överblick av hur kommunen styrs, av skolor, fritidsverksamhet, friluftsliv, föreningsverksamhet, byggnadsplaner, kulturutbud mm.

Bli Medlem

Expandera

Hur blir jag medlem?

Tre stycken exemplar skall skickas in av fastighetsförmedlingen till Styrelsen. Mäklarens egen medlemsansökans och två utprintade papper från Minören 1 hemsida.

Organisationsnummer:
769612-2816

E-post:
styrelsen.minoren1@outlook.com

Telefon:
073-929 49 55

Adress:
Fredriksbergsvägen 8
185 35 Vaxholm

Övrig kontaktinformation:
Postfack i hus nummer 8.

Medlemsansökan ligger under Dokument.

Renoveringar

Expandera

Generellt

Vid pågående renovering ska frånluftsdonen i lägenhetens alla rum tejpas över. Damm, partiklar m.m. som sprids i luften vid t.ex. slipning täpper snabbt igen filtren i värmeåtervinningssystemet via frånluftsventilerna. Dessa filter är dyra att byta, därför kan medlemmar som väljer att ignorera denna uppmaning bli debiterade för att ha orsakat igentäppta FX-filter i huset.

Kök- & Badrumsrenovering

Senast en (1) månad innan planerad renovering av kök och/eller badrum, ska den boende kontakta styrelsen för att bli uppdaterad på gällande regler. Till exempel är det inte tillåtet att bila i golv för flyttning av ledningar/brunn i kök eller badrum. Ni kommer få detaljerad information om hur ni ska gå till väga när det handlar om avstängning av vatten, placering/hantering av byggavfall, information till grannar, parkering av hantverksbilar med mera. Om en extra utryckning behöver göras av vår fastighetsskötare för att inte rekommenderade regler har följts, kommer denna kostnad att debiteras den boende.

Kan jag byta köksfläkten?

Vårt ventilationssystem är konstruerat för att ha spiskåpor (utan inbyggd fläkt) med grundflöde samt möjlighet till timerstyrd forcering av flödet. En spiskåpa är avsedd att fungera tillsammans med en centralt placerad fläktmotor. De ursprungliga spiskåporna är injusterade så att det blir rätt utsug både i grundläge och i forceringsläge.

Projekterat frånluftflöde i fastigheten är 10 l/s i grundläge och 30 l/s i forceringsläge.

Det är tillåtet att byta till spiskåpa som har samma funktion som den ursprungliga (grundflöde och forceringsflöde) samt att kåpans flöden injusteras efter montage. Ett exempel på spiskåpa är Franke F252-10 lägenhet. Det finns säkert andra modeller och fabrikat som också passar.

Det är tillåtet att montera så kallad kolfilterfläkt, men den får inte anslutas till ventilationssystemet. Vid montage av kolfilterfläkt måste man montera ett justerbart frånluftsdon (kontrollventil) i den befintliga frånluftskanalen i köket. Donet skall injusteras till samma flöde som grundflöde för spiskåpa och ska vara lätt åtkomlig och justerbar vid ventilationskontroll.
Funktionsmässigt är kolfilterfläkt en sämre lösning än spiskåpa.

Det är inte tillåtet att ansluta köksfläkt med inbyggd motor. Detta gäller även om motorn är avstängd. Vid avstängd motor finns inte möjlighet att justera in rätt grundflöde.

Kontakta styrelsen i Brf Minören 1

Ditt namn

Ditt telefonnummer

Din mejladress

Meddelande till styrelsen