Välkommen till Brf Mälarparken 1

Brf Mälarparken 1 är en äkta bostadsrättsförening i Sundbyberg.

Brf Mälarparken 1
SBAB illustration

Fakta om föreningen.

Föreningen Brf Mälarparken 1 äger 50 bostadsrättslägenheter adresserna Hamngatan 7 och Hamngatan 9.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning

Brf Mälarparken 1

Fastigheten

Byggår2014
Antal bostadsrätter50 st
Boarea bostadsrätt-
Antal hyresrätter0 st
Brf Mälarparken 1

Förening

Org. nummer769626-1267
Äkta föreningJa
MarkägandeFriköpt
Aktiverat BoappaJa
Brf Mälarparken 1

Adresser

Hamngatan 7
Hamngatan 9

Det här är vår förening.

Välkommen till Brf Mälarparken 1

Huset ligger med bästa läge på solsidan av Bällstaviken i Sundbyberg och utgör ett unikt boende med sjöutsikt.

Brf Mälarparken 1 är ett 55+boende i Seniorgårdens regi. Mälarparken erbjuder ett bekvämt boende med det bästa av inom- och utomhusmiljö. Till huset hör en gemensamhetslokal för fest och aktiviteter, ett övernattningsrum för gäster samt en gemensam tvättstuga. Från garaget går hissen direkt upp till det egna våningsplanet.

Det här är vår förening.

Föreningens dokument.

Här finner ni publika dokument om föreningen som är relevanta för mäklare, spekulanter och övriga. Klicka för att ladda ner.

Föreningens dokument.

Frågor & Svar

Generellt

Expandera

Vad ingår i månadsavgiften?

Telia Triple Play för bredband (50/8-100/10 Mbit/s), IP-telefoni och digital-TV (inkl. box och kanalpaket Telia Lagom).
Kallvatten (individuell varmvattenmätning tillämpas).
Fjärrvärme.

Vem betalar vad vid försäljning?

Pantsättningsavgiften är 430:- och det är köparen som betalar.
Överlåtelseavgift 1.050:- och det är säljaren som betalar.

Vad gäller vid andrahandsuthyrning?

Ansökan görs på särskild blankett, skriftligt godkännande krävs av styrelsen.

För den händelse spekulanter önskar kontakta styrelsen, vilka kontaktuppgifter vill ni att vi hänvisar till då?​

Kommunikation med styrelsen sker bäst via e-post på adressen brfmalarparken1@gmail.com som alla i styrelsen är kopplade till.

Pantsättning

Pantsättningar skickas till föreningens förvaltare;

MBF
Källgatan 14
722 11 Västerås

MBF lägger in pantsättning i föreningens lägenhetsregister, noterar ev. tidigare pantsättningar på pantsättningen, undertecknar pantsättning och tillser att banken får den i retur.

Pantsättningsavgift tas ut med max 1 procent av ett prisbasbelopp, vilket i 2014 års kostnadsläge är 444 kr. Styrelsen kan i enlighet med stadgarna fatta beslut om att sådan avgift tas ut av pantsättaren.

Finans

Expandera

Vad har föreningen för finansiell strategi

Brf Mälarparken1 är en ung förening som äger ett hus som färdigställdes 2014. Som de flesta nya hus har föreningen en relativt hög belåning. Den ekonomiska planen grundar sig på de förhållanden som rådde innan huset färdigställdes. Det innebär att både avsättning till underhållsfond och avskrivningar var progressiva, vilket betyder, vad gäller avskrivningarna, att de är låga jämfört med den situation som gäller idag då alla Brf:er ska ha rak avskrivning. (Detta har meddelats redan på den första årsstämman.) För att få fram den årliga avskrivningen delar man husets värde med husets livslängd i antal år.

Vad beträffar underhållsfonden har en 30-årig plan tagits fram. 1-30:del av den totala kostnaden avsätts för denna plan i samband med varje bokslut. Härmed vill vi säkra att vår underhållsfond byggs upp så att vi kan underhålla huset, helst utan att det behöver leda till höjda avgifter.

För att uppnå detta har styrelsen tagit ett inriktningsbeslut som innebär att vi, så fort som möjligt, vill nå en belåningsgrad som minskar risken för avgiftshöjningar vid höga räntelägen och samtidigt medge en periodvis ökad belåning vid större underhållsaktiviteter.

Med detta upplägg som bas har vi lyckats sänka avgiften med 8,3 %, amortera våra lån med ca 1 MSEK per år samt börjat bygga upp vår underhållsfond med 400 000 SEK per år med start fr.o.m. 2016. Amorteringarna har lett till att vi fr.o.m. 2019 har mindre än 10 000kr/m2 i låneskuld.

Konsekvensen blir att vi i vår bokföring visar en viss förlust och kommer så att göra med nuvarande ränteläge. I dagens läge är detta, med gällande redovisningsregler, ett accepterat resultat för Brf:er, och är godkänt av vår auktoriserade revisor.

Regler och lagar kan komma att ändras. Skulle detta inträffa kommer naturligtvis vår verksamhet anpassas.

Ekonomisk förvaltare

Mälarparken 1
c/o MBF
Källgatan 14
722 11 Västerås

Fastigheten

Expandera

Om fastigheten

Fastigheten är belägen på Hamngatan 7 och 9 i Sundbyberg och består av 50 lägenheter om 2-4 rum och kök fördelade på två trapphus. Byggnadsår 2013-2014. JM har byggt fastigheten på totalentreprenad av Seniorgården AB. Arkitekt är Lindberg Stenberg Arkitekter AB.

I fastigheten tillämpas sopsortering. Ett separat soprum finns för sortering av plast, glas, förpackningar, tidningar och elavfall. På gården finns sopsugsanläggning för mat- och restavfall.

Fastigheten är ett lågenergihus och värms med fjärrvärme kombinerat med värmepump. Bostäderna värms med vattenburna radiatorer. Ventilationssystemet renas med luftrenande filter. Individuell varmvattenmätning tillämpas.

Varje bostad är utrustad med energisnåla kyl och frys, diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Ugn och microvågsugn är av inbyggnadstyp och spisen är en induktionshäll.

Bostäderna är utrustade med Telia Trippel Play för IP-telefoni, bredband och digital-TV. En digitalbox med Telia kanalpaket Lagom ingår som standard.

Till fastigheten hör 35 garageplatser. Fastigheten har inte någon gästparkering. Parkering på gården är inte tillåten. För utomhusparkering gäller Sundbyberg stads regler.

Gemensamma lokaler

Fastigheten har 2 st lokaler och en tvättstuga som medlemmar i föreningen kan boka.

Lokalerna är dels en Gemensamhetslokal för samkväm och tillställningar och dels ett Övernattningsrum för besökande gäster.

Bokning sker på listor uppsatta utanför resp. rum, för tvättstugan gäller bokningstavla.

Kontakt, hitta hit

Expandera

Vem kontaktas för ansökan om medlemskap i föreningen?

Till medlem får antagas fysisk person som fyllt 55 år.

Föreningen har anlitat WIAB för teknisk och MBF för ekonomisk förvaltning. Ansökan om medlemskap skickas till:

Brf Mälarparken 1
c/o MBF
Källgatan 14
722 11 Västerås

Styrelsen - kontaktuppgifter

Kommunikation med styrelsen sker bäst via e-post på adressen brfmalarparken1@gmail.com som alla i styrelsen är kopplade till.

Ordförande:
Peter Lindahl

Ledamöter:
Sabine Areskär
Christina Fjellström
Annette Frejsjö
Margaretha Bremar

Suppleanter:
Fredrik Holmgren
Owe Nordin

Föreningens organisations nummer och adress

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med organisationsnummer 769626-1267. Föreningen bildades 27/3 2013.

Postadress till styrelsen för föreningen är:
Brf Mälarparken 1, Hamngatan 9, 172 66 SUNDBYBERG

Besöksadress:
Hamngatan 9
172 66 Sundbyberg

Hitta hit, kommunikationer samt omgivningar

Föreningen finns på Hamngatan som går från Löfströms Allé, nära Bällsta bro, till Tritonvägen i Solna.

Ingång till nr. 7 och 9 är från gården som delas med Brf Mälarporten.

Vi har nära till service och affärer med gångavstånd. Stort utbud av mataffärer och butiker finns runt Sundbybergs Centrum. Där finns även vårdcentral och bibliotek. Vidare finns, på andra sidan Bällstaviken, hela utbudet av stormarknader i Ulvsunda och Bromma Blocks.

Utmärkta kommunikationer med tunnelbana från Solna Strand och Sundbybergs Centrum, tvärbanan med hållplats Bällsta bro och pendeltåg från Sundbybergs Centrum samt ett flertal busslinjer.

Promenadstråk och strövområden finns det gott om. Närmast promenadstråket längs Bällstaviken och Ulvsundasjön direkt utanför husgaveln. Vidare långa stråk längs Golfängarna, Lötsjön och Råstasjön. På något längre avstånd vid Ursvik når man hela Järvafältet.

Kontakta oss

Namn

Telefonnummer

Mejladress

Meddelande