Välkommen till Brf Krejaren Nr 16

Brf Krejaren Nr 16 är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm, Stockholms län.

Brf Krejaren Nr 16
SBAB illustration

Fakta om föreningen.

Föreningen Brf Krejaren Nr 16 äger 13 bostadsrättslägenheter adressen Linnégatan 28.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning

Brf Krejaren Nr 16

Fastigheten

Byggår1889
Antal bostadsrätter13 st
Boarea bostadsrätt-
Antal hyresrätter0 st
Brf Krejaren Nr 16

Förening

Org. nummer716416-5339
Äkta föreningJa
MarkägandeFriköpt
Aktiverat BoappaJa
Brf Krejaren Nr 16

Adress

Linnégatan 28

Det här är vår förening.

Brf Krejaren Nr 16
Fastigheten består av ett bostadshus och en trevlig innergård mitt i huvudstadens hjärta. Föreningen äger fastigheten Krejaren 16 med adress Linnégatan 28, Stockholm. Byggnaden, som ursprungligen är uppförd 1888-1889, innehåller 13 st bostadslägenheter.
Dessutom finns i fastigheten 5 st lokaler om totalt ca 614 m2, varav 1 st lokal om 149 m2 är upplåten med bostadsrätt respektive 4 st om 465 m2 med hyresrätt .

Historik
Mycket vackert och välbevarat nyrenässanshus. Typiskt för nyrenässansen var putsade och överdådigt utsmyckade fasader, klassiska element och skuggspel kring fönster och portomfattningar.

Fasaden på Krejaren 16 är rikt utsmyckad med pilastrar, bandeffekter mellan våningar och frontoner ovanför fönstren. På många hus ifrån denna tid förenklades senare fasaderna genom att utsmyckningarna helt enkelt hyvlades av, därför är det alltid roligt att se ett så välbevarat nyrenässanshus som detta.

Entrén och trapphuset är även de rikt utsmyckade med bland annat marmorerad bröstpanel, mosaikgolv och stuckatur. Även den överdådiga interiören har bevarats mycket väl. Fastigheten har tillmätts särskilt kulturhistoriskt värde med klassificeringen Grönt: Fastighet med bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel.
Arkitekt: Forsberg

Området
Huset ligger på Linnégatan 28-30, centralt beläget mellan Sibyllegatan och Nybrogatan på Östermalm. Stort utbud av restauranger och affärer. Östermalmstorg ligger strax intill. Sibyllas kaffe, som funnits i över 100 år ligger i huset bredvid precis som inredningsaffären Asplunds.
När det gäller livsmedelsbutiker ligger Hemköp runt hörnet. Lidl kommer att öppna en butik vid Östermalmstorg under 2018. Har du bråttom ligger 7-eleven på andra sidan gatan.

Det här är vår förening.

Kontakta oss

Namn

Telefonnummer

Mejladress

Meddelande