Välkommen till Brf Knallen 1

Brf Knallen 1 är en bostadsrättsförening i Hammarby Sjöstad.

Brf Knallen 1

Det här är vår förening.

Knallen1 är en av de största bostadsrättsföreningarna i Hammarby Sjöstad. Vackert belägen vid Luma park. Här finns 184 lägenheter, varav 17 hyreslägenheter. Tvärbanan stannar ett stenkast från vårt hus liksom båten till Södermalm och Nybrokajen.

Till Luma Torg och Lumaparken kommer under våren stora mängder folksamlingar för att fotografera och njuta av ett hav av körsbärsträd i blom (normalt i slutet av april).

Föreningen är miljömedveten och bäst i Sjöstaden på att sortera sitt hushållsavfall till återvinning. Detta är något vi arbetar aktivt med för att omvandla alla sopor till källsorterat material som kan användas igen. Något som är bra både för miljön, ekonomin och det egna samvetet.

I föreningen finns sju affärslokaler, Mäklarfirman Svensk Fastighetsförmedling, Restaurang Brödernas, Skoaffären Promenix, Optiker Synoptik, Bageriet Tabes Kök , Säkerhetsbutik Automatic Alarm, Cykelaffär Sjöstaden Cykel.

Föreningens styrelse har arbetat aktivt med att skapa nya ytor som kan omvandlas för att säljas eller för att hyra ut. Det har lett till att två nya lägenheter har kunnat skapas och säljas, en helt ny affärslokal har gjorts och hyrts ut, en affärslokal har kunnat utöka sin yta ordentligt och ett flertal större förråd har kunnat skapas och hyras ut. Detta har ytterligare stärkt föreningens ekonomi.

Vill du läsa mer om vår ekonomi kan du göra det under fliken Brf Knallen1/vår skuldsättning-ekonomi.

Föreningen har avvecklat sopsugen efter att den gick sönder under 2016 och har nu en effektivare och miljövänligare sortering av sopor istället för att allt kastas i sopluckorna.

Där de gamla sopluckorna satt har föreningen istället anlitat två konstnärer för att göra "Sopluckekonst"!

Bredvid föreningen ligger Stockholms största mikrobryggeri Nya Carnegiebryggeriet och ett flertal restauranger.

Hammarbybacken och Nackareservatet finns på några hundra meters promenadavstånd från föreningen.

Tunnelbanan föreslås att ha en uppgång på andra sidan Lumaparken. Från sidan 36 i dokumentet "PM Byggskede Tunnelbana" kan du läsa om hur tunnelbanan dras just vid Luma och hur det påverkar boende under byggtiden. Det finns numera också en egen webbplats med information om tunnelbanebygget
http://nyatunnelbanan.sll.se

Här finner du aktuell information om tunnelbanebygget vid Luma och Hammarby Kanal.

Här finner du också en kort film om tunnelbanan.

Det här är vår förening.