Välkommen till Brf Kajtorget Dalénum

Brf Kajtorget Dalénum är en bostadsrättsförening i Lidingö.

Brf Kajtorget Dalénum

Det här är vår förening.

Välkommen till Brf Kajtorget Dalénum!

Med enastående läge vid vattnet är Kajtorget Dalénum ett harmoniskt, nybyggt och populärt område på Lidingö i det tidigare industriområdet AGA.
Fastigheterna var inflyttningsklara 2018, och projektet är byggt av JM.
I föreningen finns totalt 141 lägenheter om 1- 6 rum, för att passa såväl singelhushåll som familjer. Alla lägenheter har minst en balkong eller uteplats och tillsammans ramar husen in den lummig innergården med gröna ytor och plats för både vila och lek.

Det här är vår förening.

Frågor & Svar

Lokalhyresgäst

Expandera

Vem hyr föreningens lokal?

Lokalen som hyrs ut är belägen på Periskopvägen 4, ut mot kajpromenaden som löper längs området. Det är en krog/restaurant som heter Quai Kök&Bar (för mer information se www.quai.se)

Parkering

Expandera

Hur fungerar det med parkering i föreningen?

Vi har 120 platser i garaget, samtliga med möjlighet till att ladda elbil.
Av dessa är 8 handikappplatser, 2 för MC och 4 för moped.
Föreningens ekonomiska förvaltare hanterar kön. Logga in på HSB med mobilt bank-ID. Du kan bara ställa dig i kö från den dagen du har tillträde. Debiteringen är för närvarande 1000 kr för personbilsplats, 500 kr för MC och 250 kr för moped och debiteras månadsvis på avgiftsavin. Observera att hyran kommer att höjas med 10% någon gång under våren 2024.
Utomhus finns 5 platser som används som gästparkering där man beställer parkeringstillstånd från styrelsen efter tillträdet.

Finns det parkering för gäster och besökare

Bra Kajtorget Dalénum har i dagsläget 5 markerade platser för gästparkering. Du som medlem kontaktar styrelsen när du tillträtt din lägenhet så får du ett parkeringstillstånd som vänner och besökare kan använda tillsammans med P-skiva på dessa platser.

Underhållsplan

Expandera

Har föreningen en underhållsplan?

Ja vi har sedan 2022 skapat en underhållsplan som vi fonderar medel till på årlig basis. Inga större åtgärder är planerade de närmast åren då fastigheterna enbart är ett par år gamla.

Avgifter

Expandera

Har föreningen några planer på att höja avgifterna för bostäder?

Den 1/1 2024 höjdes avgifterna med 10% på grund av ökade energikostnader samt stigande räntor. Styrelsen vill också behålla nuvarande amorteringstakt. Någon gång under våren 2024 kommer även hyrorna för bil, mc och mopedplats att höjas med 10%. Det är styrelsens förhoppning att det inte ska behövas ytterligare höjningar under den närmsta tiden.

Finns det fler avgifter än för själva bostaden?

Ja, varmvatten debiteras i efterhand, utifrån förbrukningen.
För Tripple Play från Telia (TV, Telefoni samt Bredband) med en årsavgift på 2640 kr, som debiteras på avgiftsavin per månad.
Avgift för parkering tas ut (se Parkering).

Inglasning av balkong

Expandera

Får man glasa in sin balkong om detta inte redan är gjort?

Ja man får lov att glasa in sin balkong. Ansökan görs till styrelsen. Bygglov finns och specifika riktlinjer gällande utseendet är framtaget.

Kontakt med styrelsen

Expandera

Hur kommer man i kontakt med representant ur styrelsen

Vi använder oss av vår gemensamma mailadress:
brfkajtorget@gmail.com

Kommunikationer

Expandera

Hur är det med kommunikationer i Dalénum

Med kollektivtrafik till Dalénum kommer man enklast med Lidingöbanan från Ropsten, det tar cirka 10 minuter. Det går även att njuta av en rofylld båtfärd med Pendelbåt 80 som trafikerar sträckan Ropsten - Nybroplan och omvänt. Det innebär att man från hållplatsen vid Larsbergs Brygga kan ta sig till Ropsten för vidare färd med T-banan på cirka 20 minuter, alternativt turen till Nybroplan som tar cirka 40-50 minuter. Pendlebåten går för närvarande året om. I närheten finns även bussförbindelse till Lidingö Centrum.

Området

Expandera

Vad finns det för faciliteter i området

I Dalénum finns för närvarande 3 restauranger, Lulu Poké och Sushi bar, Quai Mat och Vinbar samt Pizzeria 450 Gradi. SATS finns också nära och en ny simhall håller på att byggas med beräknad drift under 2025.
I närheten av Dalénum hittar du bland annat Ica Kvantum, Apotek, Willys samt Max.

Vad har området för historia

Dalénum var tidigare AGA's fabriks- och kontorslokaler där uppfinnaren och industrimannen Gustaf Dalén var verksam från 1912 fram till sin död 1937. En del av industribyggnaderna från Daléns tid finns bevarade och kompletterar området med sin industriarkitektur. Till den befintliga bebyggelsen som inte rivs finns Lidingö Värmeverk vars höga skorsten syns på långt håll. Anläggningen ägs av Stockholm Exergi och fungerar som reservanläggning för Lidingö fjärrvärmenät. Totalt i området finns cirka 1000 bostäder.