Välkommen till Brf Flyga

Brf Flyga är en äkta bostadsrättsförening i Järfälla, Stockholms län.

Brf Flyga
SBAB illustration

Fakta om föreningen.

Föreningen Brf Flyga äger 87 bostadsrättslägenheter adresserna Parkvägen 3, Parkvägen 5, Viggengatan 2, Viggengatan 4 och 3 ytterligare adresser.

Baserat på uppgifter från föreningens årsredovisning

Brf Flyga

Fastigheten

Byggår2018
Antal bostadsrätter87 st
Boarea bostadsrätt-
Antal hyresrätter0 st
Brf Flyga

Förening

Org. nummer769631-8356
Äkta föreningJa
MarkägandeFriköpt
Aktiverat BoappaJa
Brf Flyga

Adresser

Parkvägen 3
Parkvägen 5
Viggengatan 2
Viggengatan 4

Det här är vår förening.

Välkommen till Brf Flyga!

Bostadsrättsföreningen ligger i Barkarbystaden, ett nytt område som växer fram på det som tidigare var Barkarby flygfält. Alldeles intill Järvafältet och Barkarby Handelsplats.

Om några år kommer det att vara västra Stockholms nya knutpunkt med 50.000 invånare och 10.000 arbetsplatser. Men redan nu finns allt du behöver här – skolor, förskolor, shopping och butiker, restauranger och caféer.

Det här är vår förening.

Frågor & Svar

Allmänt

Expandera

Vad är en bostadsrätt?

Att äga en bostadsrätt betyder att du äger rätten att bo i bostaden. Men det är bostadsrättsföreningen som äger huset. Därför måste du vara medlem i bostadsrättsföreningen för att få köpa bostadsrätten. Som bostadsrättsinnehavare har du ansvar för bostadens skötsel och ett indirekt ansvar för att föreningen sköter fastigheten.

Vad är en bostadsrättsförening?

Tillsammans med dina grannar äger och förvaltar du föreningens bostäder och mark. En bostadsrättsförening är en ekonomisk förening. Föreningen styrs av en styrelse. Styrelsen väljs, och kan röstas bort, på föreningens årsmöten. Det är föreningens stadgar som bestämmer vad som är ditt ansvar och vad som är föreningens.

Vad är en månadsavgift?

Du betalar en månadsavgift som ska täcka din bostads andel av föreningens kostnader för räntor, amorteringar, drift och underhållskostnader. Månadsavgiften betalas i förskott månadsvis, från och med tillträdesdagen.

Hur funkar det med parkering?

Önskar du att hyra en garageplats vänligen skicka ett mejl till Styrelsen för att ställa dig i kö. Det finns för närvarande inga lediga garageplatser.

Vad får jag göra i min bostadsrätt?

Som ägare av en bostadsrätt är du ansvarig för skador som orsakats. Du måste hålla bostaden i gott skick och betala för underhåll och reparationer. Du kan göra ett obegränsat antal förändringar i bostaden, men större förändringar kräver tillstånd av styrelsen, eftersom de kan påverka dina grannar. Du måste precis som i en hyresrätt visa hänsyn och inte störa dina grannar i onödan, men du får gärna bjuda på fika!

Vad ansvarar föreningen för?


fasader
yttertak
trapphus och hissar
vatten- och avloppsstammar
ventilation
källare och vind
elledningar
värmesystemet

Kontakta oss

Namn

Telefonnummer

Mejladress

Meddelande